CUSTOM_ALT_AWARD_HEADER

Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje (Predugovorne obavijesti)

I. Uvod

Internetska stranica www.nowfoods.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Lenimentus d.o.o.,upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem (MBS): 080927255, OIB: 47650935692,sa sjedištem u Zagrebu, Lokvarska 5 (dalje u tekstu: „Lenimentus“).

Lenimentus omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.nowfoods.hr kako je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Lenimentusje ovlašteni zastupnik brenda Now Foods u Hrvatskoj. Vitamini i dodaci prehrani Now Foods, američke tvrtke sa 60-godišnjom tradicijom i svjetskog lidera u proizvodnji suplemenata, su certificirani organski proizvodi, dostupni u ljekarnama u Hrvatskoj (popis prodajnih mjesta možete naći ovdje), a moguće ih je naručiti i putem web stranice www.nowfoods.hr.

II. Primjena Uvjeta kupnje

Ovi Uvjeti kupnje doneseni su sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača(NN 41/14, 110/15), koji propisuje obvezu trgovca da potrošače prije nego sklope ugovor na daljinu na jasan i razumljiv način obavijesti o određenim okolnostima koje su bitne za zaključenje, izvršavanje i raskid takvog ugovora (tzv. Predugovorne obavijesti).

Ovi se Uvjeti kupnje primjenjuju samo na one Kupce koji kao potrošači uživaju zaštitu sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Ugovorni odnosi s ostalim kupcima (kupcima koji su pravne osobe te s kupcima koji su obrtnici, trgovci pojedinci ili fizičke osobe koje naručuju i/ili kupuju proizvode u okviru svoje poslovne djelatnosti) reguliraju se ugovorom o kupnji i uz primjenu odredaba Zakona o obveznim odnosima te se na takve kupce ne primjenjuju ovi Uvjeti.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu i primjenjuju se samo na narudžbe koje su zaprimljene nakon objave izmijenjenih / novih Uvjeta kupnje na Internet stranici www.nowfoods.hr

III. Pojmovi

Pojam “proizvod” označava proizvode koje je moguće naručiti putem Internetske stranice www.nowfoods.hr.

Pojam “Prodavatelj” odnosi se na trgovačko društvo Lenimentus d.o.o.

Kontakt podaci Prodavatelja su:

 • Poštanska adresa: Lenimentus d.o.o., Zagreb, Lokvarska 5
 • E-mail adresa:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Telefon: +385 91 910 9042
 • Web: www.nowfoods.hr.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranicewww.nowfoods.hr nastupa u svoje ime i za svoj račun.

Pojam “Kupac” odnosi se na potrošača, odnosno na fizičku osobu koja naruči proizvode putem internetske stranice www.nowfoods.hr i/ili sklopi ugovor o kupnji izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.Pojam Kupac odnosi se i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji naručuju i/ili kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti i koji u tom slučaju uživaju zaštitu propisanu odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

IV. Proces narudžbe i sklapanje ugovora na daljinu

Ovi Uvjeti čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom kupljenih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca zatražiti da ove Uvjete prihvati, odnosno da izjavi da je s njima upoznat i suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe od strane Prodavatelja (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. U slučaju većeg broja narudžbi koje se istovremeno predaju putem web stranice www.nowfoods.hr može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu, Prodavatelj će Kupca u roku 2 (dva) radna dana e-mail porukom obavijestiti da narudžbu potvrđuje i o činjenici da je ugovor sklopljen.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će u istom roku od 2 (dva) radna dana od potvrde narudžbe od strane Kupca, obavijestiti Kupca e-mailom da proizvod nije dostupan i da narudžbu nije moguće izvršiti, te da ugovor nije sklopljen. Ako je moguće, Prodavatelj će ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz asortimana dostupnog na www.nowfoods.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu kojeg nije moguće isporučiti.

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja je punoljetna i ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom naručivanja proizvoda

V. Glavna obilježja robe

Proizvodi na Internet stranici www.nowfoods.hrsu prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o njima sačinjeni temeljem Lenimentusove baze podataka.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i iz drugih sličnih razloga.

U slučaju naprijed navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i drugo) prikazani na web stranici www.nowfoods.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i slično. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.nowfoods.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

VI. Cijena proizvoda

Sve cijene istaknute na web stranici www.nowfoods.hr su maloprodajne cijene, a izražene su u kunama te uključuju PDV (porez na dodanu vrijednost).

U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave Cijena i uvjeti dostave navedeni su niže uovim Uvjetima.

Prije potvrde narudžbe Kupcu će biti odvojeno iskazana cijena proizvoda, cijena dostave , iznos PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u ukupnu cijenu koju plaća za naručene proizvode i uslugu dostave.

VII. Troškovi dostave i plaćanja pouzećem

Ukupni troškovi dostave iznose 25,00 kn (PDV uključen).

U slučaju nemogućnosti uredne dostave na adresu Kupca koju je Kupac naznačio u narudžbi, Kupac snosi troškove ponovne dostave na istu ili drugu adresu, ovisno o tome koje će podatke Kupac navesti Prodavatelju prilikom provjere adresa za dostavu narudžbe.

VIII. Troškovi uporabe sredstava daljinske komunikacije

Kupac nema nikakvih dodatnih troškova uporabe sredstava daljinske komunikacije.

IX. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Narudžbe je moguće izvršiti Internetom u bilo koje doba dana ili noći, dakle svakoga dana od 0 do 24 sata. Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti isključivo putem virmana . Kupac je dužan platiti ukupnu cijenu, koja uključuje cijenu naručenih proizvoda i cijenu dostave

Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s naručenim proizvodima.

Proizvode dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske. . Ljubazno vas molimo da prilikom registracije unesete svoj broj mobitela kako biste primili SMS obavijest s očekivanim vremenom dostave i kako bi Vas dostavljač, prema potrebi mogao kontaktirati i dogovoriti s Vama vrijeme dostave.

Sve zaprimljene narudžbe bit će obrađene u roku 2 (dva) radna dana, a pošiljka će biti dostavljena u roku 3 (tri) radna dana od kada Vam e-mailom potvrdimo da je ugovor sklopljen.

Proizvodi kojih više nema na zalihi: Ispričavamo se zbog neugodnosti koju vam ova činjenica može prouzročiti. Ako proizvod koji ste naručili nemamo na zalihi, kontaktirat ćemo Vas i dogovoriti želite li narudžbu otkazati u cijelosti, djelomično ju otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu.

Robu dostavlja kurirska služba Hrvatske pošte. Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Svi naručeni proizvodi nastojat će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

Nakon što se roba preda dostavnoj službi, na e-mail adresu Kupca biti će poslan broj pošiljke kako bi mogao provjeriti njezin status na adresi dostavne službe. Nažalost, Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke.

U rokove za isporuku ne računaju se:

 • dan potvrde narudžbe od strane Kupca
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
 • neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka.

X. Pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora

Kupac može sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ugovor sklopljen na daljinu na opisani način jednostrano raskinuti u roku od 14 dana, bez navođenja razloga za raskid.

Upute za slanje obavijesti o jednostranom raskidu ugovora:

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Lenimentus d.o.o., Lokvarska 5, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U toj obavijesti je dovoljno navesti vaše ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i naš priloženi obrazac za jednostrani raskid ugovora. Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje. Možete nas obavijestiti i putem Online Obrasca za za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje.

Potvrdu primitka obrasca za jednostrani raskid ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektronskom poštom.

Rok za slanje obavijesti:

Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je proizvod koji je predmet ugovora predan u posjed Kupcu ili trećoj osobi, koja nije prijevoznik/dostavljač, koju je Kupac odredio. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada proizvoda koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o proizvodima koji se dostavljaju u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka proizvoda.

Povrat uplaćenog iznosa:

Ako jednostrano raskinete ugovor, a proizvod smo Vam već isporučili, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca ćemo izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, pod uvjetom da ste nam do tog dana proizvod vratili ili ste nam dostavili dokaz da ste nam proizvod poslali. U protivnom povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam proizvod bude vraćen ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam proizvod poslali nazad.

Povrat novca bit će izvršen uplatom na broj računa kojeg ćemo Vas zatražiti da nam dostavite po primitku proizvoda kojeg smo Vam isporučili. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat robe:

Proizvod pošaljite bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Adresa za slanje povrata robe je Lenimentus d.o.o., Lokvarska 5, 10000 Zagreb. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka navedenog roka pošaljete proizvod na navedenu adresu.

Proizvod nam trebate vratiti u originalnom pakiranju, neotvoren i neoštećen.

Troškovi povrata robe:

Izravne troškove povrata povrata proizvoda Kupac mora snositi sam.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe:

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora:

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, pravo na jednostrani raskid ugovora nemate ukoliko je:

 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

XI. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18) o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.

Kupac (potrošač) je obvezan obavijestiti Prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Prodavatelj ne odgovara za materijalni nedostatak prodanih prizvoda koji se pokaže nakon proteka dvije godine od predaje proizvoda.

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije dostave i isporučeni neoštećeni u ispravnom stanju. Vaše ćemo proizvode brižno zapakirati u naše kutije za dostavu kako bi do Vas stigli neoštećeni proizvodi, isključivo u originalnoj ambalaži.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas bez odgode kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, te je Kupac dužan usporediti primljene proizvode s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan preuzeti dostavljeni proizvod, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke primijetite oštećenje, molimo Vas da na to odmah ukažete dostavljaču i zajedno s njim otvorite pošiljku. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivih nedostataka. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu: Lenimentus d.o.o., Lokvarska 5, 10000 Zagreb sa naznakom Reklamacija.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe i/ili broj računa.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja proizvoda) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda, Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. UkolikoProdavatelj ustanovi da reklamacija nije osnovana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca e-mailom u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, nesipravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene reklamiranog proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Napomena za Kupce: Ukoliko je bilo koji od proizvoda oštećen, zajedno s dostavljačem napravite zapisnik o oštećenju pošiljke s Vašim potpisom i potpisom dostavljača. Jedan primjerak zapisnika ostaje Vama, a drugi dostavljaču. Molimo vas da nas kontaktirate vezano uz nastalo oštećenje kako bismo vam u što kraćem roku nadoknadili nastalu štetu.

XII. Obavijest potrošačima o pravu na podnošenje pisanih prigovora

Sukladno odredbama članka 10. st.3 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo Vas da nam svoj pisani prigovor možete uputiti:

 1. poštom na adresu Lenimentus d.o.o. , Lokvarska 5, 10 000 Zagreb ili
 2. e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Potvrdu primitka Vašeg prigovora poslat ćemo Vam u najkraćem mogućem roku, a pisani odgovor na zaprimljeni prigovor primit ćete najkasnije u roku od 15 dana od zaprimljenog prigovora.

XIII. Korištenje opisa i podataka o proizvodu:

Iako smo poduzeli sve kako bismo osigurali da su informacije na web stranici www.nowfoods.hr o proizvodima ispravne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrijednost i alergeni proizvoda mogu promijeniti. Zbog toga prije konzumacije svakako pročitajte etiketu tj. deklaraciju proizvoda te ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na web stranici.
Ukoliko imate pitanja ili trebate savjet o bilo kojem proizvodu, molimo da nam se obratite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radnim danom od 8 do 16 sati.

XIV. Internetsko rješavanje sporova:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem odslužbenih jezika Europske Unije, pa tako i na hrvatskom jeziku.

XV. Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da ne bude raskinut sukladno ovim Uvjetima kupnje.

Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu.

XVI. Zaštita osobnih podataka

Molimo da se prije slanja narudžbe upoznate s našim Pravilima privatnosti.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće